Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotować je tak, jak robi to Magda Gessler, mamy dla Was jej przepis.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wlej ciepłą (ale nie gorącą!) wodę. Wsyp drożdże i dokładnie wymieszaj. Zostaw rozczyn na 5 minut.
Mąkę przesiej przez sito. Umieść ją w misce, dodaj cukier, sól, oliwę, pieprz i rozczyn. Wyrabiaj ciasto około 10 minut. Musi być jednolite i nie może się kleić do rąk. Gdy uzyskasz jego idealną postać, odstaw na 30 minut i przykryj ściereczką. Ciasto zwiększy swoją objętość.
Z ww. ciasta przyrządzisz dwie pizzę. Podziel zatem ciasto na 2 części i każdą wyłóż ulubionymi składnikami. Piecz ok. 11-14 minut w piekarniku nagrzanym do 240 stopni.