Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się tradycyjne kanapki z serem i szynką? Poszukujecie przepisu na coś oryginalnego? Tę pastę przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina czasu, aby przyrządzić rewelacyjną w smaku pastę jajeczną. Dodatek kurkumy nada jej pięknego koloru i wyrazu. Szczypta majeranku podkręci aromat tej potrawy, a odrobina musztardy wprowadzi ciekawy, pikantny posmak.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 349
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 349
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Koperek i szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
W miseczce łączymy majonez, musztardę, miękkie masło i przyprawy. Do wymieszanego sosu dodajemy jajka i zieleninę. Całość ponownie mieszamy. Gotową pastę nakładamy na kanapki.