Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez prosty i szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Wystarczy kilka składników i mamy super dodatek do świątecznych wędlin i jajek wielkanocnych , Majonez nadający się do różnego rodzaju sałatek i nie tylko.
blender, naczynie wąskie i wyższe, szklanka,
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
W wąskim , wyższym naczyniu zmiksować blenderem jajko, cukier , sól , sok z cytryny, musztardę oraz kurkumę. Kiedy wszystkie składniki się dobrze połączą cienkim strumykiem nie przerywając miksowania wlewamy olej. Miksujemy unosząc blender do góry i w dół aż powstanie gęsty, kremowy majonez. Gotowy majonez przekładamy do słoiczka zamykamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Przygotowanie składników ( temperatura pokojowa).
Majonez po przygotowaniu.
Majonez gotowy.