Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i sycąca zapiekanka :)
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 128
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6935
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 128
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6935
Składniki
Kalafior i brokuły podzielić na różyczki i gotować na pół miękko w osolonej wodzie. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną cebule. Po 3 minutach dodać pokrojone pieczarki, posolić. Dusić do wyparowania soku. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Odlać na cedzaku. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do ugotowanego makaronu dodać pieczarki i połowę startego sera. Wymieszać. Połowę makaronu wyłożyć na dużą blachę, następnie na to kalafior z brokułami i znów resztę makaronu z pieczarkami.
Do śmietany kremówki dodać starty ser, posolić, popieprzyć, dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Zalać zapiekankę i piec ok 30 minut w piekarniku w temp 180 stopni, Smacznego :)