Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, tani i bardzo łatwy pomysł na deser. Wafel z masą orzechową przygotujesz w niecałe pół godziny. Włoskie orzechy dodane do masy nadają jej wspaniałej tekstury, dzięki czemu masz wrażenie jakbyś jadł jedne z popularnych pralinek.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 315
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 885
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 315
Składniki
Masło przełóż do garnka, wsyp cukier i wlej mleko. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się masła i cukru, następnie dodaj kakao i całość wymieszaj. Odstaw z ognia.
Gdy masa lekko przestygnie, partiami wsypuj mleko w proszku, za każdym razem energicznie mieszając. Na samym końcu dodaj drobno posiekane orzechy.
Masę rozsmaruj na waflu, przyłóż drugim i dociśnij rękoma. Ponownie wyłóż masę i przykryj kolejnym waflem. Tak przygotowane wafle zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.
Wafel z masą orzechową możesz podzielić na części wielkości batoników lub pokroić na małe kwadratowe kawałki.