Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki, które po przygotowaniu możesz jeść już na drugi dzień. Dodatek imbiru i pomarańczy nie tylko nadaje im wspaniałego aromatu, ale także wzbogaca ich smak. Koniecznie spróbujcie pierniczków także w tej wersji.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 12
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 12
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Składniki
Masło rozpuść wraz z miodem i odstaw do przestudzenia.
Mąkę wymieszaj z sodą, przyprawą do piernika, imbirem i skórką pomarańczy. Następnie dodaj przestudzone masło i miód, sok z pomarańczy oraz jajko. Ze składników zagnieć ciasto i przełóż na stolnicę.
Masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość ok 5 milimetrów.
Za pomocą foremek wycinaj pierniczki. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 8 do 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełóż je na kratkę i pozostaw do wystygnięcia.
Przechowuj w metalowej puszce.