Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny sposób na botwinkę, czyli delikatna chrupiąca wiosenna sałatka, świetna jako przystawka lub dodatek do dań mięsnych
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Sałaty i buraczki dobrze opłukać i osuszyć. Buraczki jeżeli maja już grubszą skórkę obrać. Pokroić w kostkę. Botwinkę pokroić, liście sałaty porwać. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać słonecznik i orzechy, polać oliwą i doprawić. Pycha !