Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, jabłkiem i cynamonem. Treściwe, świetne na drugie śniadanie.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2167
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3344
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2167
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3344
Składniki
Przepis na około 10 muffinek Mąkę, proszek, płatki owsiane, siemię lniane, cynamon - wszystko połączyć i wymieszać w misce. W drugiej misce połączyć mleko, olej, jajko, miód. Składniki mokre przelać do składników suchych, wymieszać łyżką.
Jabłko umyć, pokroić w drobną kosteczkę. Silikonowe foremki do muffinek delikatnie posmarować olejem. Do foremek włożyć ciasto, do każdej foremki włożyć 2-3 kosteczki jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 25 minut.
Muffinki można polać lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru, dodatkowo posypałam startą gorzką czekoladą z orzechami. Muffinki są bardzo treściwe. Pychota!!