Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, jabłkiem i cynamonem. Treściwe, świetne na drugie śniadanie.
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 44
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 102
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 174
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 47
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 44
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 102
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 174
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 47
Składniki
Przepis na około 10 muffinek Mąkę, proszek, płatki owsiane, siemię lniane, cynamon - wszystko połączyć i wymieszać w misce. W drugiej misce połączyć mleko, olej, jajko, miód. Składniki mokre przelać do składników suchych, wymieszać łyżką.
Jabłko umyć, pokroić w drobną kosteczkę. Silikonowe foremki do muffinek delikatnie posmarować olejem. Do foremek włożyć ciasto, do każdej foremki włożyć 2-3 kosteczki jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 25 minut.
Muffinki można polać lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru, dodatkowo posypałam startą gorzką czekoladą z orzechami. Muffinki są bardzo treściwe. Pychota!!