Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słodkimi masami, bitą śmietaną, kremami czy budyniem, wyczarowując jednocześnie małe słodkie mini cudeńka. U nas lubimy takie babeczki z kremem budyniowym lub z kremem mascarpone. Czasem wystarcza tylko bita śmietana i pyszne sezonowe owoce, aby sprawić przyjemność moim domowym łasuchom. Ozdabiając krem czy masę czekoladą, kolorowymi posypkami czy owocami babeczki stają się mega kolorowe i kuszące.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiewamy
Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, a następnie pokrojone na mniejsze kawałki masło i żółtka. Zagniatamy ciasto
Ciasto wkładamy do foliowego woreczka i umieszczamy na min 1 godzinę w lodówce
W tym czasie foremki ( u mnie metalowe ) smarujemy masłem
Po godzinie ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim wnętrze foremek
Pieczemy w 180 stopniach przez ok10-12 minut do momentu aż brzegi babeczek zaczną się rumienić