Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez ok. pół godziny.
Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac musztardę. Gotowac do zgęstnienia.
Ugotowane ozorki pokroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.