Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudniowej kawki , oraz na inne okazje . Polecam .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Z mąki , margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i pozostaw w lodowce na 1 godzinę .
Następnie rozwałkuj i wycinaj z ciasta średniej wielkości trójkąty . Napełniaj dżemem i uformuj małe rogaliki.
Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , piec w nagrzanym do 170 st. piekarniku przez około 15-20 minut na złoty kolor. Po wyjęciu posyp na gorąco obficie cukrem pudrem. Smacznego.