Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka biała nie jest zbyt popularna w Polsce, a szkoda, bo ma naprawdę wartościowe właściwości. Dostarcza dużą dawkę witaminy C, a więc poprawia odporność. Wypróbuj przepis na białą paprykę faszerowaną. Jest łatwa w przygotowaniu i przepyszna!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1357
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 339
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 177
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 62
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1357
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 339
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 177
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 62
Składniki
Na początku ugotuj ryż i odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj białe papryki. Umyj je dokładnie, wytnij ogonek, przepołów i usuń gniazda z nasionami. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (w trybie góra-dół).
Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Na patelni podsmaż olej i na rozgrzany przełóż cebulę. Smaż do zarumienienia.
Gdy cebula będzie zeszklona, przełóż ją do głębszej miski. Dodaj do niej jeszcze mięso mielone, ostudzony ryż, 5 łyżek koncentratu pomidorowego oraz dopraw solą i pieprzem według uznania. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym i napełnij farszem. Pozostawioną łyżkę koncentratu pomidorowego zalej połową szklanki wody i wymieszaj. Wlej po równo do każdej z papryk, aby dodać im soczystości.
Włóż naczynie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz białe papryki faszerowane przez ok. 40 minut. Smacznego!