Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym to klasyka jesiennego menu. Aby wprowadzić zaskakujący element warto przygotować nadziewane warzywa w sosie pomidorowym, dzięki czemu zyskasz mnóstwo smaku i potężną dawkę soczystości. Do wypełnienia warzyw użyj dowolnego mielonego mięsa, choć świetnie sprawdzi się drób. W wersji dla wegetarian zastąp mięso mieszanką pieczonych warzyw. Paprykę faszerowaną podawaj z ulubiona sałatką, ziemniakami z wody, ugotowanym ryżem lub kaszą.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 75
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 75
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Składniki
Umyj papryki, wydrąż z nich gniazda nasienne i białe błonki.
Na głęboką patelnię wlej pomidory, dodaj szczyptę soli i pieprzu, cukier oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj sos ok.20 minut, aż pomidory się w pełni rozpadną i sos stanie się mniej wodnisty.
W międzyczasie włóż do miski mielone mięso, dodaj drobno przesiekaną cebulkę, sól, pieprz, zioła, starty ser, bułkę tartą, jajko oraz łyżkę przygotowanego sosu. Farsz dokładnie wymieszaj ręką i napełniaj nim papryki. Następnie włóż papryki w uprzednio sporządzony sos i przykryj pokrywką.
Gotuj danie przez około 30 minut na małym ogniu przewracając paprykę od czasu do czasu, by w pełni się udusiła, a farsz nie był surowy. Paprykę możesz także upiec w piekarniku. Wystarczy, że przelejesz sos do naczynia żaroodpornego, umieścisz w środku papryki, zamkniesz pokrywę i upieczesz w 180°C przez 40-50 minut. Paprykę podawaj gorącą w towarzystwie sosu pomidorowego.