Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście naleśnikowym znane w USA jako corn dogi to świetny pomysł na weekendową przekąskę. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki na ciasto, obtoczyć w nim parówki, usmażyć i gotowe!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Parówki przetnij na 3 części, każdą z nich nabij na patyczek od szaszłyka.
Zmieszaj ze sobą mąkę pszenną, kukurydzianą i proszek do pieczenia. Następnie wbij jajko i wlej mleko. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.
Do gładkiej masy dodaj musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku. Ponowie zamieszaj całość.
Parówki obtaczaj w mące pszennej, następnie trzymając za patyczek, maczaj je w przygotowanym cieście. Kiełbaska powinno być pokryta ciastem z każdej strony.
Parówki smaż w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor – około 3-4 minut.
Parówki w cieście naleśnikowym podawaj z ketchupem lub innym ulubionym sosem.