Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi trwa krótko, dlatego warto nacieszyć się jego smakiem, kiedy jest dostępny. Możemy przygotować z niego pesto, dodać go do sosów i zup, zamrozić, przyrządzić z jego udziałem masełko ziołowe lub dodać do lekkiej sałatki. Sałatka z czosnku niedźwiedziego z dodatkiem gotowanych na twardo jajek, ogórków gruntowych i twarogu to świetna propozycja na lekkie śniadanie lub kolację. Sałatkę można wymieszać z majonezem, ze śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym. Doprawiona świeżo mielonym pieprzem i solą smakuje rewelacyjnie!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie). Ugotowane jajka przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek niedźwiedzi płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę.
Twaróg rozdrabniamy widelcem.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy.
Sałatkę z czosnku niedźwiedziego podajemy od razu po przyrządzeniu.