Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto bazyliowe to najszybszy i najprostszy dodatek do makaronu. Przygotujesz go dosłownie w 5 minut. Zamiast orzeszków pinii, które są w oryginalnym przepisie możesz użyć obranych migdałów lub orzechów laskowych. Pesto możesz zaserwować wraz z makaronem, jako dodatek do dań rybnych i zup typu krem. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie podany wraz z grzankami.
Blender
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Listki bazylii umyj i osusz. Ząbki czosnku obierz z łupin.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć orzeszki pinii i podprażaj cały czas mieszając. Gdy poczujesz unoszący się aromat orzechów zdejmij patelnię z ognia.
Do blendera wsyp przestudzone orzechy, dodaj czosnek, oliwę, parmezan, listki bazylii, szczyptę soli i pieprzu. Całość zmiksuj i przełóż do słoika.