Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się upiecze. :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Mieliśmy dwie długie, więc zostały przecięte na pół. Posmarować je olejem z pestek winogron.
Ziarenka ziela angielskiego stłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i otoczyć w nich polędwiczki.
Polędwiczki ułożyć w naczyniu do zapiekania i podlać 1 szklanką wody. naczynie przykryć (może być folia aluminiowa).
Piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
Smacznego.