Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś słodkiego możesz przygotować wydając grosze lub korzystając z produktów, które masz już w kuchni. Ten tani sernik z 4 składników to wręcz idealny przykład.
Blaszka o wymiarach 25x30
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Przygotowanie ciasta rozpocznij od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubij na sztywno, tak aby po obróceniu nie wypadły z miski.
Żółtka zmiksuj z twarogiem, mlekiem zagęszczonym oraz budyniem. Opcjonalnie możesz dodać do nich kilka kropel aromatu waniliowego.
Następnie zacznij stopniowo dodawać do masy serowej białka, delikatnie mieszając całość szpatułką. Uważaj, aby nie utracić puszystości białek.
Przelej masę serowo-jajeczną do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możesz rozsypać płatki migdałowe lub ułożyć pokrojone w plasterki owoce (np. jabłka).
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz przez 90 minut. Tani sernik z 4 składników jest już prawie gotowy. Teraz wystarczy wystudzić go przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem możesz oprószyć ciasto cukrem pudrem.