Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, tanie i bardzo smaczne danie obiadowe z pewnością na stałe wejdzie do twojego repertuaru kulinarnego. Pierś z kurczaka z piekarnika przygotowana w ten sposób jest soczysta i bardzo aromatyczna. Dodatkowo, do przygotowania tego dania możesz wykorzystać warzywa, które akurat zalegają w twojej kuchni. Nic się nie zmarnuje!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34473
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 172
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34473
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 172
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz, a następnie podziel na średniej wielkości kawałki. Posyp tymiankiem i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smaż kilka minut z każdej strony na średnim ogniu, aby warzywa delikatnie zmiękły i szybciej się upiekły. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlewając pozostałym na patelni tłuszczem.
Teraz przygotuj filety z kurczaka. Przetnij każdego z nich wzdłuż, aby mięso nie było takie grube. Posól i popieprz z dwóch stron.
W małej miseczce wymieszaj sos sojowy, miód, majeranek, paprykę słodką w proszku, rozgnieciony i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę. Natrzyj mięso z każdej strony. Ułóż na warzywach w naczyniu żaroodpornym i przykryj je.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz mięso z warzywami 35 minut pod przykryciem, a następnie około 10 minut bez pokrywki. Podawaj z ulubioną surówką.