Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspanialy słodki posmak z nutą porzeczek i krakersów...
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
budynie ugotować na 0,5 litrze mleka. wystudzić, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Śmietanę w proszku ubić na sztywno na kremówce. Na blachę klaść kolejno warstwowo: herbatniki, budyń, dżem (koniecznie porzeczkowy), krakersy, masę krówkową (żeby dobrze się rozprowadzała na budyniu, podgrzać otwartą puszkę i mieszać), herbatniki, ubitą śmietanę. Na wierzch starkować czekoladę. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia. smacznego.
ciasto jest na dużą blachę.