Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tak jak my już nie możesz się doczekać wakacji, placek Powiew Lata z pewnością uprzyjemni ci oczekiwania. Do jego przygotowania możesz wykorzystać świeże owoce, jak i gotowe mrożone mieszanki, które kupisz w sklepie. Rodzaje owoców i ich proporcje możesz dowolnie dopasowywać w zależności od twojego gustu i sezonu, który aktualnie trwa.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Jajka umieść w wysokim naczyniu. Ubij wraz z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj olej i wodę, a następnie dalej mieszaj, żeby składniki się połączyły.
Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną soli. Na koniec wmieszaj produkty sypkie do masy jajecznej, delikatnie, szpatułką do połączenia.
Przełóż ciasto do formy. Teraz przejdź do przygotowania warstwy serowej. Twaróg rozgnieć widelcem albo rozdrobnij go z użyciem blendera. Dodaj jajka, cukier i masło. Dokładnie zmiksuj.
Wyłóż masę serową na przygotowane wcześniej ciasto. Na koniec rozłóż równomiernie umyte i osuszone owoce. Piecz około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.