Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś smażone bardzo często, dziś trochę zapomniane - placki na sodzie. Można je jeść bez niczego, na ciepło i na zimno, można z masłem, albo z dżemem - jak kto lubi. Ja lubię każdą wersję.
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 1997
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 1773
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 688
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 40
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 1997
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 1773
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 688
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 40
Składniki
Mąkę z sodą przesiać, dodać resztę składników. Wymieszać łyżką do zagęszczenia, a później zagnieść ciasto. Podzielić na sześć równych części. Zrobić kulki i każdą kulkę rozwałkować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe.