Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące danie,można podawać z ryżem, kaszą, makaronem i oczywiście ziemniakami.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 670
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 670
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Piersi pokroić na ok. 2 cm plastry, a następnie każdy na 2-3 kawałki. Mięso włożyć do miski, polać łyżką oleju, posypać papryką słodką i ostrą, dodać sól, pieprz i czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 60 minut. Rozgrzać dużą patelnię i podsmażać mięso po 1-2 minutach z każdej strony.
Zdjąć kurczaka z powrotem do miski. Na tą samą patelnię wlać jeszcze 1-2 łyżki oleju i zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Dodać kurczaka. Całość przykryć i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać pomidory z puszki, posypać całość jeszcze czosnkiem, papryką, bazylią. Przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Potem odkryć, dodać sos sojowy i śmietankę. Gotować jeszcze 2-3 minuty. Na koniec posypać natką.