Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne kotlety z kurczaka na słodko, idealne na święta, uwielbiane przez dzieci
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
mięso oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 4 -6 części w zależności od wielkości mięsa
sporządzamy marynatę z 1 łyżka oleju, 2 łyzki soku z ananasa (z puszki), sól i pieprz, mięso moczymy w marynacie w lodówce m.in. pół godziny
mięso odsączamy z marynaty i smażymy na patelni z jednej strony, w tym czasie przygotowujemy kawałki ananasa i sera do wielkości kotletów
po obróceniu kotletów smażymy drugą stronę, na wierzch od razu dajemy ser, a na niego ananasa, przykrywamy pokrywką
mięso podajemy do ziemniaków i surówki na słodko np. kapustą pekińską ze śmietaną i miodem lub buraczki z jabłkiem