Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, oryginalne danie obiadowe, które odmieni nudne posiłki, niby to co zwykle a jednak inaczej podane
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 50
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 50
Składniki
mięso oczyścić oraz przekroić wzdłuż na 2 części, lekko rozbijamy tłuczkiem, ale nie za mocno
pokroić cebulę w plastry
mięso posolić i popieprzyć, posypać ziołami prowansalskimi, na środku ułożyć ser, kilka plastrów cebuli, i masło (ew. wiórki masła), ciasno zrolować
roztrzepać jajko i dodać sól i pieprz, roladki najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku, następnie w bułce tartej
smażymy na oleju na małym ogniu do zrumienienia, po obróceniu roladek na drugą stronę – przykrywamy patelnię pokrywką, aby mięso w środku nie było surowe