Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast kupować mleko zagęszczone można je zrobić samemu w domu, wykorzystujemy je do sosów, ciast i zwykłego wyjadania
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1328
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5134
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 201
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 315
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1328
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5134
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 201
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 315
Składniki
mleko (dowolny %) zagotować z cukrem w garnku z grubym dnem
gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu ok 50-60 min.
resztki kożucha można odcedzić przez sitko, gorące mleko jest rzadkie, schłodzone gęstnieje
przechowywać pod przykryciem w lodówce do ok. 2-3 tygodni; wykorzystujemy je jako dodatek do ciastek, ciast, sosów lub wyjadania łyżeczką, jest to odpowiednik słodzonego mleka w puszcze lub tubce