Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 290
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 290
Składniki
Margarynę zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką, dodać pozostałe składniki. Oddzielić żółtka od białek, dodać tylko żółtka. Zagnieść ciasto, podzielić na 4 części.
Rozwałkować 1 część, wyłożyć na blachę, posmarować powidłami przykryć drugim plackiem.
Na drugą blachę położyć 3 część ciasta, a na nie położyć pianę ubitą z 4 białek , pół szklanki cukru oraz pół szklanki zmielonych orzechów. Przykryć 4 część ciasta i upiec w temperaturze 170- 180 stopni około 40 minut.
Utrzeć margarynę z cukrem na pulchną masę, dodać kakao i przełożyć upieczone placki.