Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urok świąt to wspólne spędzanie czasu. Cudownie się go spędza podczas chociażby robienia pierniczków!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiałam. Dodałam masło, jajko, cukier puder, miód, przyprawę do piernika. Zagniotłam ciasto i rozwałkowałam na grubość 2-3 mm. Wycinałam pierniczki i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach przez 8-10 minut.
Kilka pierniczków udekorowałam lukrem. Uwierciłam cukier puder z sokiem cytryny i gorącą wodą. Posmarowałam i odstawiłam do ostygnięcia. * podczas wałkowania podsypywałam ciasto mąką