Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobna przekąska w wersji na słodko, która z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Idealna na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi. Zobaczcie, jak zrobić je w prosty sposób.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Tartaletki układamy na desce. Gotowy budyń/serek homogenizowany nakładamy za pomocą łyżki na kruche spody.
Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek i kroimy na równe ćwiartki. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na plasterki i następnie dzielimy na małe trójkąty. Plastry ananasa kroimy na małe kawałki tej samej wielkości. Mandarynki i pomarańcze dzielimy na małe części. Cytrynę kroimy w grubsze plastry i następnie w trójkąty (tak jak kiwi). Owoce układamy na krem.
Tartaletki ozdabiamy listkami mięty. Gotowe!