Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza alternatywa karnawałowych słodkości. Oponki pieczone w piekarniku będą zdecydowanie mniej kaloryczne od tych, smażonych na głębokim tłuszczu. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Warto do ciasta dodać odrobinę cynamonu lub cukru z prawdziwej wanilii. Gotowe można dodatkowo udekorować cukrem pudrem.
specjalna forma do pieczenia oponek
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski wlewamy mleko i wbijamy dwa jajka. Składniki mieszamy rózgą kuchenną do połączenia.
Suche składniki przesypujemy do mokrych. Ciasto mieszamy do połączenia składników.
Gotowe ciasto przelewamy do specjalnej foremki do wypiekania oponek.
Oponki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Upieczone studzimy na kratce. Przed podaniem możemy udekorować je cukrem pudrem lub lukrem.