Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane, jęczmienne, jaglane i orkiszowe to ostatnio moje ulubione śniadanie. Tak przygotowana owsianka to jednocześnie pyszna jaki i zdrowa propozycja śniadaniowa, dzięki niej będziecie miały energię na resztę dnia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 655
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1844
Polecam.
Odsłon: 5703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 655
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1844
Polecam.
Odsłon: 5703
Składniki
Mleko gotujemy z dodatkiem kardamonu i przeciętej wzdłuż laski wanilii. Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy. Możemy posypać listkami mięty. Smacznego. Porada: Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem(cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste