Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najprostszy przepis jaki może być na kurczaka nie licząc oczywiście tego gotowanego w rosole. Mięso jest wyśmienite, delikatne i kruche. Idealnie nadaje się na obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Udka dzielimy na pół, a następnie każdą część obtaczamy dokładnie w przyprawie do kurczaka.
Przyprawione udka kładziemy na dobrze rozgrzaną teflonową patelnię i podsmażamy lekko z obu stron bez dodatku tłuszczu na średnim ogniu.
Podsmażone udka podlewamy lekko wodą , przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 30-40 minut, pamiętając, aby co jakiś czas przewracać mięso tak aby nam się równomiernie poddusiło i nie było surowe w środku. Gotowe udka przekładamy na talerz i wcinamy. Smacznego !!!
;-D
;-)))