Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz, co podać swoim bliskim na święta wielkanocne? Jak połączyć tradycyjne dania z nowoczesną odsłoną? Ta przystawka na Wielkanoc na pewno przypadnie im do gustu. Składa się z chrupiącej skórki, soczystego mięsa oraz gotowanego jajka. Warto podawać ją przekrojoną na pół, aby dobrze się prezentowała.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 292
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 292
Składniki
Najpierw ugotuj 4 jajka na twardo, a następnie je obierz. Pozostałe dwa rozkłóć z pomocą widelca w głębokim naczyniu.
Cebulę posiekaj drobno. Mięso przełóż do miski. Dopraw je solą, pieprzem i natką pietruszki. Dodaj też cebulę i połowę rozkłóconych jajek. Dobrze wyrób mięso mielone z dodatkami. Następnie każde jajko dokładnie oblep wyrobioną masą.
Mięsne kule panieruj najpierw w pozostałej części rozkłóconego jajka, a potem w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony po kilka minut. Przystawka wielkanocna powinna zrobić się złota z zewnątrz. Odsącz z pomocą ręczników papierowych.
Tak przygotowane danie można podawać w papilotkach, czyli umieścić każdą przekąskę w papierze do pieczenia i przewinąć sznurkiem. Dobrym pomysłem jest też zawinięcie jajek z mięsem w naleśnika lub tortillę.