Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Rondel spory z przykrywką
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Na oliwie w dużym rondlu podsmażyłam cukinie, cebulki, czosnek, pora i marchewki, po chwili dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażyłam całość, dodałam wino, sól, chili, bazylię i zredukowałam.
Do sosu dodałam oczyszczonego naciętego pstrąga, ziemniaczki i jeszcze mniejsze pomidorki. Całość dusiłam pod przykryciem około 20- 25 minut- zależy od grubości ryby. Zawsze można rozchylić nacięcie i zerknąć czy mięso jest białawe i czy odchodzi od kręgosłupa.
Tak wyglądała porcja na talerzu.
Smacznego :)