Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana to świetny pomysł na oryginalne jarskie gołąbki.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Składniki
Ugotuj kaszę w 1 l posolonej wody (powinna być lekko niedogotowana). Odcedź. Posiekaj cebulę i pieczarki. Marchewkę i seler zatrzyj na tarce. Na oleju podsmaż cebulę i pieczarki, dodaj marchewkę i seler. Chwilę duś razem. Wymieszaj z kaszą. Przypraw solą i pieprzem.
Kapustę sparz, podziel na pojedyncze liście. Pościnaj zgrubiałe nerwy. U nasady liści kładź po porcji farszu. Boki załóż do środka. Zwiń roladki. Gotowe gołąbki ciasno układaj w nasmarowanym tłuszczem rondlu. Zalej 1,5 l wody, posól. Dodaj listek laurowy.
Na wolnym ogniu duś godzinę. Podawaj obsmażone na oleju, póolane gęstą kwaśną śmietaną.