Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
do rondla wlac troche oleju,wrzucic posiekaną cebule i zeszklic
do tego dodać ryż i przesmazyc az bedzie przezroczysty
dodac kostki bulionowe,szklanke wody i dusić
pomidory obrać ze skórki .pokroic w kostkę i dodac do rondla
por,seler i czosnek równiez dodac i dusic ,mieszając
papryke pokroic w kostke ,szynke w plasterki i dodać do rizotta
doprawic ,sola ,pieprzem i maggi,na koniec dodac bazylie i natke pietruszki,chwile podusic
Czasami do rizotta dodaje zamiast szynki gotowane mięso,zmielone lub posiekane,a zamiast mesa mozna dodać świezych grzybów,najlepiej leśnych