Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Drożdże rozpuścić w śmietanie. Masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy wyrabiać przez chwilę. Następnie dodać pozostałe składniki, czyli - rozpuszczone drożdże, jajko i 2 żółta. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 6 części. Każdą po kolei rozwałkować. Pokroić na osiem części - trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć dżem. Zwinąć w rogaliki (zaczynamy zwijanie od podstawy trójkąta). Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Piec 20 minut w temp. 180°C.