Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie w przygotowaniu rogaliki z truskawkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub słodkie śniadanie. Aby wyszły idealne watro wybrać ciasto francuskie, które w składzie ma tylko mąkę pszenną, wodę, masło i sól. Unikaj tych, które zawierają tłuszcz palmowy, cukier lub glukozę, substancje zagęszczające i emulgatory.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek, pokrój na mniejsze części i przełóż do miseczki.
Owoce posyp cukrem waniliowym i wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwiń i delikatnie rozwałkuj. Wytnij z niego trójkąty. Na podstawę każdego z nich wyłóż owoce i zwiń w rogalik.
Gotowe rogaliki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia (pamiętaj, aby zachować odstępy, ciasto francuskie rośnie podczas pieczenia).
Każdy z rogalików posmaruj za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15 minut.