Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu, bardzo dobra przekąska na imprezę i nie tylko :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ciasto rozwinąc, posmarować sosem pomidorowym
Na całości ciasta ułożyć szynkę
Na szynkę wyłożyć ser
Ciasto zwijać ciasno w roladę od dłuższego boku. Wstawić do zamrażarki na ok. 30 min (schłodzenie ułatwi krojenie rolady).
Po schłodzeniu roladę kroić ostrym nozem na grubośc ok. 2 cm. Ślimaki z ciasta układac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 190 stopni ok. 35 min. Smacznego :-)