Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser dla dorosłych do porannej kawki. Polecam ten przepis.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki prócz żelatyny razem zagotować cały czas mieszając. Następnie żelatynę rozpuścić w łyżce gorącej wody, dodać do polewy i dokładnie wymieszać(nie gotować). Polewę przestudzić i polać przygotowaną roladę. Wykonanie: Wafel położyć na papierze do pieczenia, posmarować mlekiem z jednej strony. Herbatniki, migdały i orzechy posiekać. Czekoladę zetrzeć na tarce. Tak rozdrobnione składniki połączyć z rozbełtanymi żółtkami, dodać cukier puder oraz rum. Wszystko razem dokładnie wymieszać, tak aby powstała masa i rozsmarować na waflu. Na kraju położyć obrane banany, zwinąć dosyć ciasno w roladę. Następnie posmarować pędzelkiem dosyć grubo przygotowaną polewą i wstawić do lodówki, najlepiej do następnego dnia. SMACZNEGO