Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, smarowny z galaretką wyrób, dla tych co nie za bardzo przepadają za wędzonymi produktami. A "od czasu do czasu" również jest potrzeba zmiany klimatów wędlin.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34683
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34683
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso myjemy i obsuszamy, kroimy w małe kawałki, dodajemy sól peklową i peklujemy na sucho przez 72 godzin w temperaturze 4-8°C. Najlepiej nadaje się do tego lodówka.
Po tym okresie mielimy wszystko na sitku 10 mm. Dodajemy przyprawy, wodę i dobrze mieszamy do osiągnięcia kleistości.
Napełniamy w przygotowane słoiczki 1,5 cm od krawędzi górnej i pasteryzujemy przez 3 godziny od zagotowania. Gotujemy na wolnym ogniu. Przez dodanie wody wytworzy się galaretka, która ma bardzo przyjemny smak.