Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zapiekanka dietetyczna to pyszna i prosta propozycja dla wszystkich, którzy liczą spożywane kalorie oraz zwracają uwagę na wysoką jakość jedzenia. W tym daniu znajdują się same warzywa i przyprawy połączone mieszanką jajeczną. To prawdziwa bomba witaminowa, bez zbędnych dodatków. Całość jest tak pyszna, że z pewnością ta zapiekanka na stałe zagości w twoim menu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 185
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 185
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Ziemniaki, marchewki i cebulę obierz. Cukinię zostaw ze skórką. Zetrzyj warzywa na tarce o dużych oczkach. Brokuł bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj wszystkie warzywa oraz przyprawy. Smaż całość przez 10-15 minut do zmiękczenia i odparowania nadmiaru wody. Zdejmij patelnię z ognia i odstaw do przestudzenia na kilka minut.
Do mieszanki warzywnej dodawaj po jednym jajku, za każdym razem dokładnie mieszając. Na końcu dołóż mąkę migdałową i ponownie wymieszaj.
Naczynie żaroodporne natłuść oliwą. Przenieś do niego całą masę i dobrze ubij. Wierzch wyrównaj.
Zapiekankę dietetyczną piecz bez przykrycia przez ok. 45 minut w 180 st. Celsjusza. Wyjmij ją i odstaw na ok. 5 minut. Danie podawaj na ciepło, udekorowane świeżym rozmarynem.