Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Plastry schabu zanurzone w aromatycznym, śmietanowo-kurkowym sosie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Plastry schabu nacieramy z każdej strony solą i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju (po równo z każdej strony, do miękkości).
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy na złoty kolor. Kurki oczyszczamy i dorzucamy do cebuli. Chwile podsmażamy, następnie dodajemy słodką śmietankę. Całość dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu (sos powinien delikatnie zgęstnieć). Na koniec doprawiamy sos solą i pieprzem.
Plastry schabu polewamy gorącym sosem. Danie podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!