Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami na wigilijnym stole ,to jedna z najważniejszych potraw. Farsz do uszek Babci Jadzi robi cala nasza rodzina . Babcia Jadzia robi go od 70 lat. Przepis jest prosty, lecz sprawdzony. Zapraszam do obejrzenia filmiku na You Tube.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Składniki
Grzyby opłukać i namoczyć w 1 litrze wody . Pozostawić na całą noc.
Grzyby gotuję na drugi dzień w tej samej wodzie przez 40 minut. Od momentu zagotowania się grzybów odkrywam garnek i gotuję na średnim ogniu.
Ugotowane grzyby przecedzam a wodę z grzybów zostawiam do mojego barszczu wigilijnego. Ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę, cebule kroimy ,też w drobną kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło wrzucamy naszą cebulę i lekko musimy ja zeszklić. Dodajemy następnie nasze grzyby ,i teraz wszystko podsmażamy na średnim ogniu ,gdzieś około 2 minuty. Do farszu dodajemy 2 łyżki bułki tartej ,to wszystko zamieszamy na patelni ,doprawiamy sola i czarnym pieprzem. Odstawiamy na bok do ostudzenia farszu. Przygotowujemy nasze ciasto na uszka i nakładamy małe ilości na nasze ciasto. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale. Wesołych Świąt!