Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyrosowa to niekwestionowany hit każdej imprezy. Kluczem do znakomitego smaku tej sałatki jest przyprawa gyros, którą dodaje się do kurczaka. Taką mieszankę możesz kupić w każdym sklepie lub przygotować samodzielnie. Sałatkę gyrosową koniecznie serwuj w szklanej dużej misce, tak żeby było widać jej wszystkie warstwy.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Składniki
Kurczaka umyj, osusz za pomocą papierowego ręcznika i pokrój w kostkę. Każdy z kawałków obtocz w przyprawie gyros. Na patelni rozgrzej olej i smaż kurczaka na złoty kolor.
Czerwoną cebulę i kapustę poszatkuj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
Kukurydzę odsącz z płynu.
Majonez wymieszaj z jogurtem.
Na dnie miski wyłóż kurczaka i cebulę. Polej majonezem. Następnie warstwowo układaj ogórki, kukurydzę, ketchup i sałatę pekińską.
Na wierzchu sałatki ułóż koncentrycznie pomidorki, na samym środku wyłóż prażoną cebulkę.