Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową, którą zazwyczaj przygotowujemy z okazji świąt lub ważnych uroczystości. Sałatka jest połączeniem gotowanych jarzyn wraz z ogórkami kiszonymi, cebulą, jabłkiem, jajkami i obowiązkowo groszkiem konserwowym. Wiemy jednak, że ile gospodyń, tyle przepisów na ten rarytas, dlatego zachęcamy do modyfikacji receptury.
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 13
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 13
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj.
Ogórki kiszone, cebulę i jabłko pokrój w kostkę.
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Nie obieraj ich ze skórki, ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Bardzo ważne, aby warzywa były miękkie, ale się nie rozpadały podczas krojenia.
Następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Do gotowanych warzyw dodaj przygotowane wcześniej jajka, ogórki cebulę, jabłko oraz odsączony z zalewy groszek.
Majonez zmieszaj wraz z jogurtem naturalnym dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany dodaj do miski z warzywami i dokładnie wymieszaj.
Sałatkę jarzynową podawaj schłodzoną