Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie sałatki są najlepsze? Szybkie, łatwe, zdrowe i takie, które można przygotować ze składników, które masz pod ręką. Sałatka z groszkiem spełnia wszystkie te kryteria. Przekąska jest tak uniwersalna, że możesz ją zrobić na codzienną kolację lub świąteczne, rodzinne przyjęcie. W zależności od tego jakie sosy preferujesz, użyj majonezu, śmietany lub jogurtu do przygotowania dressingu.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2626
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 161
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2626
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 161
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Umieść w misce. W osolonej wodzie ugotuj groszek do miękkości lub (ten z puszki) odsącz na sicie i umieść w misce. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz i także pokrój w kostkę. Dodaj do miski z jajkami. Szczypiorek (najlepiej z własnej doniczki lub własnego ogródka) drobno posiekaj i dosyp do całości.
W osobnej misce wymieszaj majonez, jogurt, ocet lub sok z cytryny i musztardę. Najlepiej zrobić to widelcem i energicznie ubić sos. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
Wylej sos do sałatki i dokładnie wymieszaj. Włóż sałatkę na 30 minut do lodówki, by smaki się połączyły i podawaj. Sałatka jest najlepsza w dniu przygotowania lub dzień później.