Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z mortadelą w takiej postaci jest chrupiąca i sycąca. Dodatek wędliny powoduje, że stanowi samodzielne danie, które sprawdzi się na lunch lub kolację. Sałatka będzie świetnym rozwiązaniem jako dodatek do dań grillowych. Zaskakującym elementem surówki jest pokrojenie jej składników w podłużne fragmenty, dzięki czemu nabiera smaku i staje się bardziej zachęcająca.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, umieść w misce, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Kapusta nieco zmięknie i będzie bardziej elastyczna, ale nadal chrupiąca. Mortadelę pokrój w podłużne fragmenty. Marchewki obierz i pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw, a potem ostrym nożem w słupki. Dzięki temu uzyskasz fantastyczny kształt marchewek. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance połącz olej, ocet, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem, po czym energicznie ubij widelcem. Sos powinien mieć emulsyjną konsystencję. Dressingiem polej zawartość miski, dodaj kukurydzę z puszki i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.