Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie wypróbujcie koniecznie, bo nie wymaga żadnego wysiłku a jest przepyszne. Może stanowić dodatek do obiadu lub być samodzielną przekąską. Nawet na zimno.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Obrane marchewki kroję ukośnie na grube plastry. Wrzucam do żaroodpornego naczynia. Doprawiam solą, pieprzem, curry, ziołami prowansalskimi. Dodaję sporo drobno posiekanego świeżego tymianku. Wlewam łyżkę oliwy i wszystko dokładnie mieszam tak aby marchewki pokryły się dobrze przyprawami i oliwą. Piekę w piekarniki z termoobiegiem w 200 stopniach aż marchewki będą miękkie. Tym razem piekłam około 30 minut. W czasie pieczenie dobrze jest raz przemieszać marchewki aby równo się upiekły. Dziś marchewki podałam jako dodatek do wegańskiego gulaszu z kaszą gryczaną.