Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przekąska lubiana szczególnie przez dzieci i młodzież
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5072
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 345
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 234
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5072
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 345
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 234
Składniki
1. skrzydełka umyć, podzielić na 3 części, trzecie, najcieńsze części odłożyć (można użyć do zupy), pozostałe części skrzydełek doprawić sosem sojowym, przyprawą do kurczaka i ewen. solą, odstawić (najlepiej na całą noc) do lodówki, 2. filety pokroić w paski, posypać solą i pieprzem, odstawić, 3. skrzydełka wstawić do piekarnika (ja piekłam w rękawie), piec ok 30-35 min, 4. płatki kukurydziane pokruszyć, wymieszać z bułką, kawałki piersi panierować w osolonym jajku, potem w bułce z płatkami, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, 5. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem, 6. kurczak podawać, na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym